چاپ افست هم یکیدیگر از روشهای رایج بوده؛ که اکثر چاپخانههای غیر آنلاین برای چاپ محصولات از آن استفاده میکنند. یکی از این محصولاتی که از طریق افست، چاپ میشود، کارت ویزیت است.
از اینرو، استفاده از چاپ افست برای چاپ کارت ویزیت، مانند سایر محصولات چاپی دیگر از مهمترین و رایج ترین روش هاست، که تیک پرینت در این مقاله قصد دارد، تا به بررسی استفاده از چاپ افست برای کارت ویزیت بپردازد.
چاپ افست
چاپ افست، روشی است که به طور گسترده برای چاپ کلیه محصولاتی مانند کاتالوگ، چاپ سربرگ، چاپ تراکت و … مورد استفاده قرار میگیرد.
دستگاه های چاپ افست در دنیا دارای اندازهها و مدلهای مختلفی هستند که از رایج ترین آنها، دستگاههایی با اندازه ۵۰*۳۵، ۱۰۰*۷۰ و یا ۱۰۰*۱۴۰ سانتی متر را میتوان اشاره کرد.
همچنین دستگاههای چاپ افست دارای فرمت یا مدهای مختلف رنگی هستند، که البته رایج ترین آن استفاده از مد رنگی CMYK است، که در این مد رنگی از فرمت رنگی مشکی به صورت جداگانه لیتوگرافی شده و عمل ترکیب رنگ بر روی کاغذ انجام میشود.
برخی از دستگاههای چاپ افست فقط دارای یک مکش هستند، یعنی با هر بار مکش فقط یک رنگ را روی کاغذ چاپ انتقال میدهند. برخی دیگر از این دستگاهها نیز دو رنگ، برخی دیگر سه رنگ، چهار رنگ و حتی برخی از دستگاههای چاپ افست ۵ رنگ هستند، که میتوانند رنگهای نقرهای یا طلایی و یا حتی برخی از رنگهای ساختنی (رنگهای Spot) را از طریق این نوع از دستگاهها چاپ کنید.
در دستگاه چاپ آفست، با هر بار چاپ رنگ بر روی کاغذ از سه استوانه اصلی استفاده میشود. این استوانهها به دور غلتکی فلزی که زینک دور آن قرار گرفته میچرخند. در این مرحله از چاپ رنگ تولید شده، به چهار رنگ چاپی تقسیم می شود.
زینک ها به راحتی آب را به خود جذب میکنند، اما مرکب را هرگز جذب نمیکنند. اما بخش پلیمری زینک بلعکس عمل میکند، یعنی آب را به خود جذب نمیکند، ولی مرکب را به خود جذب میکند. دو غلتک کوچک با غلتک اصلی زینک در تماس بوده، که یکی از آنها مرتبط با مخزن آب و دیگری مرتبط با مخزن مرکب است.
غلتک زینک، که با مواد پلیمری آغشته شده، مرکب را از سطح غلتک گرفته، سپس رنگ جذب شده را به سطح غلتک لاستیکی زیرین منتقل میکند. این غلتک، بر روی کاغذ غلتیده و مرکب را بر روی سطح کاغذ منتقل می کند.
این مسیر چهار بار برای چاپ ۴ رنگ مختلف در طول دستگاه چاپ افست تکرار میشود.
از آنجایی که چاپ رنگ ها در روش افست به طور جداگانه انجام میپذیرد، باعث تطبیق رنگ ها بر روی یکدیگر شده و در کیفیت چاپ تاثیر گذار است.
انواع خدمات پس از چاپ برای کارت ویزیت
بعد از مرحله چاپ آفست، در چاپ کارت ویزیت مراحلی دیگری نیز وجود دارد، که به طور مثال می توان به مرحله سلفون کشی اشاره کرد. سلفونها، روکش هایی هستند که بر روی کارت ویزیت می کشند و باعث مات و براق شدن آن می شود. نوع دیگر سلفون، سلفون مخملی است، که بافت مخملی و نرمی آن هنگام در دست گرفتن کارت کاملا لمس میشود.
از خدمات دیرگ پس از چاپ برای کارت ویزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
لمینت حرارتی، یووی موضعی، پانج و قالب های خاص، فویل کوبی (طلاکوب، نقره کوب و … ) و ….
انواع کارت ویزیت
اگر بخواهیم به طور خلاصه به انواع کارت ویزیت اشاره کنیم، میتوان به انواع کارت ویزیت سلفون مات، سلفون براق، سلفون براق دور گرد و کارت ویزیت سوسماری اشاره کرد، که در تیم تیک پرینت امکان چاپ آنلاین کارت ویزیت را هم برای سهولت مخاطبان را نیز فراهیم آورده ایم.
همچنین می توان به انواع کارت ویزیت لمینیت کشی مانند کارت ویزیت لمینت براق، لمینت مات و لمینت برجسته نیز اشاره کرد. یا حتی می توان از انواع کارت ویزیت به انواع کارت ویزیت یوی و یا طلا کوب نام برد.
سخن نهایی
به طور کلی استفاده از چاپ افست برای چاپ کارت باعث افزایش کیفیت کارت ویزیت شده و معمولا در تیراژهای بالا و برای کاهش هزینه ها از این روش استفاده میکنند.