چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال چیست؟ 4 روش مرسوم چاپ دیجیتال و مقایسه آن‌ها

چاپ آنلاین با تیک پرینت:

محصولات پیشنهادی:

چاپ دیجیتال روشی است که قدمت زیادی نداشته و طی سالیان اخیر رونق زیادی پیدا کرده است. این روش برای چاپ سفارشات رنگی، سیاه و سفید و کم تیراژ ایده آل است. برخلاف اغلب روش های چاپ نیازی به استفاده از فیلم و زینک نیست و با استفاده از یک فایل مناسب، تصویر به صورت دیجیتال بر روی سیلندر چاپ منتقل می‌شود. در ادامه با تیک پرینت همراه باشید.

با کنار رفتن پلیت یا زینک هزینه های تولید کاهش می­یابد، هر چند قیمت تمام شده­ی یک فرم چاپ شده­ی آن به دلیل استفاده از تونر های مخصوص (تونر یا پودر چاپ ذرات بسیار ریزی است که در چاپگر و دستگاه های چاپ لیزری و یا دستگاه­های فتوکپی جایگزین جوهر شده و در روند چاپ کاربرد دارد)، در مقایسه با چاپ افست گران­تر است. همچنین با گسترش خدمات چاپ آنلاین استفاده از روش چاپ دیجیتال به دلیل سرعت بالا، رونق بیشتری پیدا کرده است.

روش های مرسوم چاپ دیجیتال چیست؟

 

اما امروزه در تعدادی از ماشین­های چاپ دیجیتال، استفاده از مرکب به جای تونر آغاز شده است. از آنجا که در این روش نیازی به استفاده از زینک نیست، امکان انجام تغییرات مختلف در هر یک از صفحات چاپ شده وجود دارد. وجود نرم افزارهای پیشرفته این امکان را برای چاپ دیجیتال فراهم کرده تا با استفاده از Data Base خواسته­ های مشتری را، مثلا در چاپ آگهی ­های مورد نظر وی در یک مجله اعمال کند.

چاپ دیجیتال امکان چاپ با تیراژ بسیار کم، چاپ مجدد و چاپ بر حسب تقاضا را فراهم می­‌کند. چاپ آنلاین انواع محصولات چاپی بصورت دیجیتال در تیک پرینت این امکان را فراهم آورده تا در سریعترین زمان ممکن بتوان به محصول مورد نظر دسترسی پیدا کرد.

انواع روش­های چاپ دیجیتال

چاپ لیزری (Laser Printing)

تحت نام این روش، چندین روش دیگر برای انتقال تصویر از فایل دیجیتال، بر روی سطح چاپ شونده وجود دارد، که رایج­ترین آن الکتروگرافی یا زیروگرافی است که متعلق به شرکت زیراکس (Xerox) است. زیراکس به عنوان تولید کننده­ی ماشین­های فتوکپی و تکنولوژی دیجیتال توسعه ­ی چشمگیری را در بازار کار، با این روش ایجاد کرده است.

این روش براساس استفاده از الکترو استاتیک عمل می­کند. در این روش تصویر به اجزای بسیار کوچکی تقسیم شده و به آن بار الکتریکی مثبت یا منفی داده می­‌شود. هر کدام از این اجزا جنس مخالف خود را جذب می­‌کنند، یک سطح حساس به نور مثل یک سیلندر یا یک نوار با الکتریسیته ساکن شارژ مثبت می­شود. در دستگاه کپی یک لنز وظیفه­ی انعکاس تصویر مورد چاپ را بر روی این سطح حساس به نور دارد.

شارژ الکتریکی مثبت در قسمت­هایی که منبع نور روشن و خاموش می‌شود (در محل­های تصویر دار) باقی می­‌ماند، ولی از نقاط بدون تصویر پاک می­‌شود. در مورد کار با استفاده از فایل دیجیتال نیز همین اصول حاکم است اما تصویر با استفاده از یک منبع نور لیزر به صورت نقطه به نقطه بر روی سطح حساس به نور شکل می‌­گیرد، سپس پودر تونر با بار الکتریکی منفی به سطح حساس به نور تغذیه می‌­شود که فقط به نقاط با بار الکتریکی مثبت چسبیده می­شود. سپس به این پودر که در حقیقت نقش مرکب چاپ را دارد، حرارت داده می­شود تا به طور کامل بر روی کاغذ ثابت شود.

هر چند استفاده از لیزر در این روش رایج است، اما به جای آن می­توان تصویرسازی را با استفاده از لامپ­های LED (لامپ­های دیود) با LCD (کریستال مایع) یا EDI (تصویر سازی با لامپ الکترونیک) و یا تجهیزات دیگر انجام داد. در بعضی از سیستم‌­ها مثل ماشین Indigo از مرکب مایع به جای پودر تونر استفاده می‌شود.

چاپگر (پرینتر) لیزری در چاپ دیجیتال

 

چاپ مغناطیسی (Magnetography)

یکی دیگر از روش­های مورد استفاده از چاپ دیجیتال است. در اینجا سیلندر چاپ دارای پوشش مغناطیسی است، و تصویر سازی بر روی آن با شارژ مغناطیسی واحدهای بسیار ریز صورت می­‌گیرد.

ذرات تونر شارژ شده، تصویر را بر روی کاغذ منتقل می­‌کنند. در بعضی از این سیستم­‌ها فقط امکان چاپ یک رنگ بر روی یک طرف از کاغذ وجود دارد و برای چاپ چهار رنگ نیز نیاز به چهار واحد چاپ است. سیستم­های دیگری نیز وجود دارد که امکان چاپ چهار رنگ با انتقال تصویر بر روی لاستیک و تصویر سازی مجدد سیلندر و همچنین چاپ روی دو طرف کاغذ وجود دارد.

انواع ماشین­های دیجیتال که با روش مغناطیسی کار می­کنند عبارتند از:

  • زیراکس (Xerox)
  • کداک(Kodak)
  • کانن (Canon)
  • کونیکا مینولِتا (Konica Minolta)
  • آی بی ام (IBM)
  • و …

یکی از روش های چاپ دیجیتال، چاپ با دستگاه چاپ مغناطیسی است!

 

 

چاپ جوهر افشان (Ink-jet Printing)

در این روش با دریافت فرمان از فایل دیجیتال، ذرات مرکب بر روی کاغذ اسپری می‌­شوند. تصویر مورد نظر بر اساس الگوی نقاط به شکل حروف و یا تصویر گرافیکی ساخته می­‌شوند. با روش اینک­جت امکان چاپ فرمت­های بزرگ (Large Format) مثل پوستر یا استفاده از کاغذ رول در اندازه­ی دلخواه وجود دارد. اینک­جت روش چاپی قابل گسترشی است که به دلیل هزینه­ های روز افزون چاپ سیلک و همچنین هزینه­‌ی ناچیز برای آماده سازی و شروع کار و قابلیت چاپ مستقیم از فایل رشد قابل ملاحظه‌­ای داشته است.

از مهمترین دستگاه­‌هایی که امروزه از این روش برای چاپ استفاده می­‌کنند می­‌توان به دستگاه­‌های چاپ پلات یا چاپ بنر و پرینترهای جوهر افشان رومیزی اشاره کرد که استفاده از آن­‌ها بسیار فراگیر شده است. یکی از مهمترین برند­های تولید دستگاه­ه‌ای چاپ جوهر افشان برند اِپسون (Epson) می­باشد.

 

مزایا و معایب چاپ دیجیتال

مزایای چاپ دیجیتال

  • اقتصادی بودن آن برای چاپ کارهای کم تیراژ
  • امکان خصوصی سازی اطلاعات
  • بدون هزینه فیلم و زینک
  • کاهش زمان
  • امکان چاپ لارج فرمت با ماشین­های جوهر افشان (Ink-jet)

معایب چاپ دیجیتال

  • کیفیت چاپ در ماشین­های اولیه ­ دیجیتال نسبت به چاپ افست پایین ­تر بود. اما ماشین­‌های امروزی می­‌توانند با کیفیت قابل قبول با افست رقابت کنند.
  • مواد مصرفی آن گرانتر از افست است. مثل تونر.
  • سرعت چاپ کند است.
  • معمولا در ابعاد کوچک چاپ و عرضه می­‌شوند. هر چند ماشین­‌های اینک­جت با ابعاد بزرگ عرضه می­‌شوند.
  • امکان چاپ رنگ­‌های خاص در اکثر این ماشین­ ها وجود ندارد. (مثلا رنگ طلایی و نقره­ای).
نمونه دستگاه چاپ دیجیتال رومیزی جوهر افشان
نمونه دستگاه چاپ دیجیتال رومیزی جوهر افشان

 

نمونه‌ای دیگر از دستگاه چاپ جوهر افشان
نمونه‌ای دیگر از دستگاه چاپ جوهر افشان

 

جمع بندی

با توجه به توضیحات ارائه شده در این مقاله، اگر نیاز داشته باشید که محصول خود را در زمان خیلی سریع چاپ کنید و یا محصول شما تیراژ خیلی زیادی نداشته باشد، چاپ دیجیتال می تواند بهترین گزینه باشد. همچنین با سفارش آنلاین چاپ دیجیتال می توانید محصولات مورد نظر خود را در سریع ترین زمان و بالاترین کیفیت چاپ کنید.

 

یکی از سرویس هایی که در تیک پرینت خیلی پرطرفداره چاپ ماگ (چاپ لیوان سرامیکی) هست، شما می‌تونید ماگ رو با طرح و نوشته خودتون در تیک پرینت چاپ کنید!

مقاله قبلی
تفاوت چاپ افست با چاپ دیجیتال
مقاله بعدی
صحافی در چاپ چیست؟ معرفی انواع صحافی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up